Ciocolată cu savoare!

Cine nu iubește ciocolata? Sincer, nu cred ca am auzit om să nu traiască aceasta plăcere vinovată. Totuși istoria ciocolatei începe acum două mii de ani în America de Sud. Cristofor Columb a fost primul explorator care a gustat din boabele de cacao, dar care nu s-a lăsat convins de aroma dulce-amăruie a lor. A adus totuși boabele în Europa iar câțiva ani mai târziu spaniolii au adăugat boabelor trestie de zahar și au descoperit că această băutura interesantă era mai buna caldă.

 

 

 

 

 

Astăzi ciocolata este consumată din plăcere, un studiu foarte interesant realizat de BBC arătând faptul că atunci când ciocolata ni se topește în gură, creierul nostru cunoaște o creștere a ritmului cardiac chiar mai mult decât în timpul unui sărut pasional și senzația durează de 4 ori mai mult. Recomandarea mea sincera ar fi să nu împărtășiți această informație cu partenerul/a de viață deoarece clar nu o să mai primiți cadou niciodată ciocolată:).

Experiența mea personală de-a lungul anilor privind ciocolata este una vastă, deoarece consum zilnic ciocolată indiferent ca este amăruie, cu lapte, cu fructe sau pur și simplu inclusă în diferite prăjituri. Ador ciocolata și mă declar vinovată iar această pasiune pregătiți-vă să o împărtășesc cu voi sub diferite forme.

Interesant nu?

Sunt Interesantă

"Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci." Mahatma Gandhi