Plimbare prin frumosul New York!

Orașul New York este situat în nord-estul Statelor Unite ale Americii, și în sud-estul Statului New York. Zona de la gura râului Hudson, ce se varsă în Oceanul Atlantic, a ajutat orașul să crească în importanță din punct de vedere al comerțului. O mare parte a New York-ului este construită pe cele trei insule ale Manhattanului, Staten Island și Long Island, astfel suprafața sa fiind dispersată, ajutând la creșterea densității.

Orașul New York este cel mai popular oraș din SUA, zona sa metropolitană fiind una din cele mai mari zone urbane din lume. Este considerat unul dintre cele mai importante orașe din lume datorită influenței sale globale în modă, divertisment și artă.

 

New York este împărțit în cinci zone:

  1. The Bronx;
  2. Brooklyn;
  3. Manhattan;
  4. Queens;
  5. Staten Island;

Pentru că mi-a plăcut mereu New York-ul și mi-am dorit mereu să îl vizitez o să vă adaug mai jos o listă cu câteva locuri unde puteți merge dacă aveți ocazia să ajungeți în acest oraș magnific:

1. Central Park; (cel mai frumos parc din Manhattan după parerea mea)

2. Empire State Buiding: este un zgărie nor ce se află la intersecția dintre Fifth Avenue și West Street 34. Clădirea aceasta a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru mai mult de 40 de ani și cu siguranță merită să o vizitați. Empire State Building a fost numită de către Societatea Americană a Inginerilor civili ca una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne.(Wikipedia);

3. Brooklyn Bridge: este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite. Finalizat în anul 1883, leagă cartierele Manhattan și Brooklyn din New York City, traversând East River.

4. Times Square: este o intersecție comercială importantă din cartierul Manhattan al orașului New York, la intersecția dintre Broadway și Seventh Avenue și se întinde între 42nd Street și 47th Street.

5.  Staten Island: este cea mai recentă și cea mai puțină populată zonă din New York și este legată de restul metropolei prin Podul Verrazano-Narrows.

Ador New York-ul și mi-ar plăcea la nebunie să îl vizitez într-o zi. Până atunci sper să îl vizitați voi și să aveți parte de experiențe interesante și multe multe surprize din partea acestui oraș extraordinar.

Sunt Interesantă

"Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci." Mahatma Gandhi