Pulpe de pui marinate în iaurt grecesc!

Vă place iaurtul grecesc? Eu una îl ador, de aceea m-am hotărât să încerc o rețetă nouă astăzi cu el. Rețeta este foarte ușoară, extrem de gustoasă sper( e prima dată când o încerc și eu) și cu siguranță pe gustul tuturor.

Ingrediente:

 1. 8 pulpe de pui;
 2. 1 cutie mică de smântână cu 15% grăsime;
 3. 1 iaurt mic grecesc cu 10% grăsime;
 4. sare;
 5. piper;
 6. usturoi granulat;
 7. mărar;
 8. pătrunjel;
 9. boia dulce sau picanta (depinde de preferințele voastre);
 10. 5 căței de usturoi;
 11. o lămâie;

Mod de preparare:

Luam pulpele și le curățam și le spălăm bine. Le punem într-o tavă unsă bine cu unt și le crestăm pe fiecare încet cu cuțitul, deoarece printre aceste crestări o să băgăm puțin unt și mici bucățele de usturoi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru sos luam smântâna și iaurtul grecesc și le punem într-un bol. Punem peste ele piper, sare, mărar, pătrunjel, boia, puțină zeamă de lămâie; usturoiul granulat și bucățele de usturoi tăiate mărunt și amestecăm bine. Sosul acesta îl turnăm peste pulpe și le amestecăm bine ca fiecare pulpă să treacă prin acest amestec. După ce sunt gata lăsați pulpele la marinat aproximativ 1 oră( sau peste noapte);

După ce ați marinat pulpele le puteți băga la cuptor acoperite cu folie de aluminiu pentru aproximativ jumătate de oră și apoi le mai țineți încă jumătate de oră sau până sunt rumenite bine fără folie de aluminiu la aproximativ 180 de grade.

Eu una le servesc cu mămăligă, dar le puteți savura cu orice garnitură doriți.

Pofta buna!

Sunt Interesantă

"Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci." Mahatma Gandhi