Cartofi la cuptor cu smântână

De cele mai multe ori îmi doresc să gătesc ceva rapid și bun, de aceea weekendul acesta am încercat cartofii cu smântână la cuptor. Sunt un preparat foarte ușor de făcut, nu costă mult și merg de minune cu o friptură de porc sau una de pui la grătar.

Ingrediente:

  1. un kg de cartofi;
  2. 1 cutie de smântână de 200 de grame;
  3. 2 ouă;
  4. pătrunjel;
  5. boia dulce;
  6. usturoi granulat;
  7. mărar;
  8. piper;
  9. o linguriță de sare;
  10. cașcaval 100 de grame;

Mod de preparare:

După ce ați curățat și ați spălat bine cartofii trebuie să îi tăiați în felii nu foarte groase. Tapetați o tavă nu foarte mare cu unt și puneți cartofii pe straturi în tavă până o umpleți. Bun…acum lăsați cartofii puțin deoparte pentru a putea să vă ocupați de sos.

Pentru sos trebuie să amestecați într-un bol smântâna cu sarea, piperul, pătrunjelul, mărarul, boia și usturoiul granulat, Amestecați bine pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze. După ce ați amestecat bine, puneți și cele 2 oua și amestecați-le și pe ele foarte bine pentru a se omogeniza cu restul compoziției. La sfârșit radeți cașcaval peste cartofii cu sos de smântână.

După ce ați terminat turnați încet sosul de smântână peste cartofi și puneți tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Cartofii aceștia sunt minunați la gust iar eu una îi ador. Sper să îi încercați și voi și să fiți plăcut impresionați,

Poftă buna!

Sunt Interesantă

"Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci." Mahatma Gandhi